ostanimo u kontaktu

Politika

Branko Ružić podneo ostavku

Objavljeno

-

Branko Ružić podneo je danas popodne neopozivu ostavku na mestu ministra prosvete, potvrđeno je portalu QN u ovom ministarstvu.

Ostavku je podneo nakon tragedije koja se desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Politika

Vučić i Brnabić se sutra uveče obraćaju javnosti

Objavljeno

-

Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti sutra u 20 časova iz Palate “Srbija”, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić najavio je da će u sredu izaći sa novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju važne političke i ekonomske vesti.

Vučić je danas razgovarao sa ministrom spoljnih poslova i liderom SPS-a Ivicom Dačićem i najavio da će sutra uveče predstaviti deo onoga na čemu naporno rade već nedeljama.

(Nova.rs)

pročitaj više

Politika

Brnabić: Građani će biti zadovoljni novim merama

Objavljeno

-

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračuna da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera i da će građani biti zadovoljni merama koje će u sredu biti objavljene.

Ona za tv Pink nije precizirala koje mere će biti usvojene, ali je rekla da su do kasno sinoć razgovarali o njima.

Na pitanje o protestima koji se poslednjih nedelja održavaju u Beogradu, ona je kazala da se sve više kristališe da je jedini zahtev protesta ostavka ili glava predsednika Srbije Aleksanadra Vučića.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Ana Brnabić: Spremna da podnesem ostavku, ali Vučić to za sada odbija

Objavljeno

-

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je da je spremna da podnese ostavku na mesto predsednice Vlade.

„Obzirom na pisanja tajkunskih medija, samo da bude jasno – u svakom trenutku sam spremna da, kao PV, podnesem ostavku i to predsednik Srbije zna i, za sada, odbija. Možda se predomisli“, napisala je Brnabić na tviteru.

Opoziciji je poručila: „Želite izbore – nikakav problem, uvek smo za izbore“.

(N1)

pročitaj više

Politika

Gojković: Umesto poruka nenasilja sa protesta upućene poruke vređanja, omalovažavanja i pretnje vešalima

Objavljeno

-

Tanjug

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković, najoštrije je osudila pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sinoćnjem protestu.

Pretnje su upućene sa “političkog skupa koji je tobože organizovan protiv nasilja, a umesto poruka nenasilja, tačno mesec dana posle stravičnih zločina koji su duboko pogodili naše društvo, upućene su poruke vređanja, omalovažavanja i pretnje vešalima”, navela je Gojković u saopštenju.

“Organizatori takozvanih ‘protesta protiv nasilja’ jasno su pokazali da niti ih zanima suštinski borba protiv nasilja, niti šta kao društvo možemo da uradimo za decu i njihovu veću bezbednost, već da su zapravo inspiratori podela i mržnje i da ih jedino vode politički ciljevi, napadi i pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, koje su sinoć iznete”, naglasila je ona.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Vučević: Građani Srbije će vlast dobijati na izborima, a ne na ulici

Objavljeno

-

Tanjug

Građani Srbije će vlast dobijati na legalnim i legitimnim izborima, a ne na ulici ili pod pritiskom bilo kojih stranih centara moći, izjavio je predsednika SNS i ministar odbrane Miloš Vučević.

“Bez obzira na sve što govore i sve što rade na pokušaju destabilizacije države, SNS je spreman da razgovara sa svim političkim činiocima kako bi se došlo do smirivanja tenzija u društvu, a pre svega rešavanja problema nasilja s kojima se ceo svet suočava”, rekao je Vučević za Politiku.

On je istakao da se vlada formira na osnovu skupštinske većine koja se dobija podrškom građana na izborima.

(Tanjug)

pročitaj više

U TRENDU