ostanimo u kontaktu

Politika

Brnabić i senatori SAD: Primena Briselskog sporazuma važna za stabilnost i mir

Tanjug

Objavljeno

-

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa grupom senatora Sjedinjenih Američkih Država o produbljivanju i razvoju ekonomske i političke saradnje, odnosima u regionu i drugim oblastima od obostranog interesa.

Predsednica Vlade Srbije i američki senatori saglasili su se da je puna primena Briselskog sporazuma od izuzetnog značaja ne samo za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, već i za obezbeđivanje održive stabilnosti i mira u regionu.

Premijerka je još jednom ukazala da Priština ne samo da nije ispunila dogovoreno, već da je tzv. kosovska administracija suspendovala dobar deo prava koji se u tom sporazumu odnose na Srbe koji žive u Pokrajini, saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade.

– Priština je imala više od decenije da primeni Briselski sporazum, ali umesto toga u poslednje dve godine aktivno radi protiv njega, što pokazuje i činjenica je da Srbima na Kosovu i Metohiji bilo zabranjeno da glasaju na izborima – rekla je Brnabić i u tom kontekstu istakla odbijanje Prištine da formira ZSO.

Na sastanku je rečeno da je saradnja u privrednoj i ekonomskoj oblasti na najvišem nivou do sada i da sektor informacionih tehnologija ima svoje posebno mesto u tome, ali da svakako ima još prostora za unapređenje. Dodatni potencijal za saradnju postoji i u oblasti energetike, sa čime su saglasne obe strane.

Senatori su premijerki preneli izraze saučešća povodom tragičnih događaja u Srbiji i ukazali da su odgovorne mere koje je država preduzela, kada je reč o vraćanju nelegalnog oružja u posedu građana, već pokazale odlične rezultate.

Na sastanku u Vladi Srbije bili su senatori Kristofer Marfi, Geri Piters i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

(Izvor: Blic)

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Politika

Vučić i Brnabić se sutra uveče obraćaju javnosti

Objavljeno

-

Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti sutra u 20 časova iz Palate “Srbija”, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić najavio je da će u sredu izaći sa novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju važne političke i ekonomske vesti.

Vučić je danas razgovarao sa ministrom spoljnih poslova i liderom SPS-a Ivicom Dačićem i najavio da će sutra uveče predstaviti deo onoga na čemu naporno rade već nedeljama.

(Nova.rs)

pročitaj više

Politika

Brnabić: Građani će biti zadovoljni novim merama

Objavljeno

-

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračuna da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera i da će građani biti zadovoljni merama koje će u sredu biti objavljene.

Ona za tv Pink nije precizirala koje mere će biti usvojene, ali je rekla da su do kasno sinoć razgovarali o njima.

Na pitanje o protestima koji se poslednjih nedelja održavaju u Beogradu, ona je kazala da se sve više kristališe da je jedini zahtev protesta ostavka ili glava predsednika Srbije Aleksanadra Vučića.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Ana Brnabić: Spremna da podnesem ostavku, ali Vučić to za sada odbija

Objavljeno

-

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je da je spremna da podnese ostavku na mesto predsednice Vlade.

„Obzirom na pisanja tajkunskih medija, samo da bude jasno – u svakom trenutku sam spremna da, kao PV, podnesem ostavku i to predsednik Srbije zna i, za sada, odbija. Možda se predomisli“, napisala je Brnabić na tviteru.

Opoziciji je poručila: „Želite izbore – nikakav problem, uvek smo za izbore“.

(N1)

pročitaj više

Politika

Gojković: Umesto poruka nenasilja sa protesta upućene poruke vređanja, omalovažavanja i pretnje vešalima

Objavljeno

-

Tanjug

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković, najoštrije je osudila pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sinoćnjem protestu.

Pretnje su upućene sa “političkog skupa koji je tobože organizovan protiv nasilja, a umesto poruka nenasilja, tačno mesec dana posle stravičnih zločina koji su duboko pogodili naše društvo, upućene su poruke vređanja, omalovažavanja i pretnje vešalima”, navela je Gojković u saopštenju.

“Organizatori takozvanih ‘protesta protiv nasilja’ jasno su pokazali da niti ih zanima suštinski borba protiv nasilja, niti šta kao društvo možemo da uradimo za decu i njihovu veću bezbednost, već da su zapravo inspiratori podela i mržnje i da ih jedino vode politički ciljevi, napadi i pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, koje su sinoć iznete”, naglasila je ona.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Vučević: Građani Srbije će vlast dobijati na izborima, a ne na ulici

Objavljeno

-

Tanjug

Građani Srbije će vlast dobijati na legalnim i legitimnim izborima, a ne na ulici ili pod pritiskom bilo kojih stranih centara moći, izjavio je predsednika SNS i ministar odbrane Miloš Vučević.

“Bez obzira na sve što govore i sve što rade na pokušaju destabilizacije države, SNS je spreman da razgovara sa svim političkim činiocima kako bi se došlo do smirivanja tenzija u društvu, a pre svega rešavanja problema nasilja s kojima se ceo svet suočava”, rekao je Vučević za Politiku.

On je istakao da se vlada formira na osnovu skupštinske većine koja se dobija podrškom građana na izborima.

(Tanjug)

pročitaj više

U TRENDU