ostanimo u kontaktu

Srbija

Citroen će svoj električni automobil sklapati u Srbiji?! Evo kada će model biti predstavljen, a kada počinje prodaja

Objavljeno

-

Nova generacija Citroena C3 koja se još ne nudi u Evropi dobila je nagradu u dobija nagradu za Svetski urbani automobil godine za 2023. godinu. U pitanju je indijska i južnoamerička verzija. Novi evropski C3 biće predstavljen krajem ove godine, a kako pišu domaći mediji električna varijanta tog modela će se sklapati u Srbiji.

Tokom 2022. godine, Citroen je lansirao novu generaciju C3 (šifra CC21) u Indiji i Južnoj Americi. Dizajniran posebno za ova tržišta, ovaj podignuti gradski automobil tamo već uživa u komercijalnom uspehu, piše Autorepublika.rs.

U Indiji je u drugoj polovini 2022. prodato skoro 7.000 primeraka, što je brendu omogućilo da poveća godišnju prodaju skoro devet puta u ovoj zemlji. S druge strane Atlantika, 14.000 jedinica pronašlo je kupce nakon njegovog početka prodaje prošlog oktobra. Prodaja kompanije porasla je za 21,2 odsto u ovom regionu prošle godine.

Evropski model C3

I za Evropu, Citroen priprema novi C3, ali će se značajno razlikovati od svog lažnog blizanca indijskog porekla. Njegova platforma, motori i bezbednosna oprema biće drugačiji da bi zadovoljili evropske standarde. Ovo će posebno važiti za njegovu električnu varijantu e-C3, koja će biti efikasnija od istoimenog indijskog modela. Prema izvorima, “naš” sledeći C3 će delimično poprimiti siluetu i avanturistički izgled međunarodnog C3, ali će se razlikovati od njega usvajanjem određenih stilskih kodova uvedenih u konceptu Oli.

Njegove termičke verzije proizvodiće se u Slovačkoj, dok će se električna varijanta sklapati u Srbiji.

Predstavljanje automobila očekuje se krajem jeseni 2023. godine, a prodaja kreće u prvom kvartalu 2024. godine.

Citroen ističe da je indijsko-američki C3 “prvi model porodice od tri vozila međunarodnog karaktera, razvijen i proizveden lokalno”. Proizvođač sa znakom ševrona tvrdi da postoji “strategija koja ima za cilj povećanje globalnog obima brenda i smanjenje zavisnosti od Evrope”.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Hronika

B. S. priznao da je nosio lutku na protestu, osuđen uslovno

Objavljeno

-

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni B. S. (61) zaključili su danas sporazum o priznanju krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu.

Naime, sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i B.S. izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko on ne ponovi krivično u roku od dve godine, saopštilo je Tužilaštvo.

Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.

– Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu “Srbija protiv nasilja” 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje – navodi se u saopštenju.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Predsednica Indije u poseti Srbiji, Vučić je dočekao na novoj pisti

Objavljeno

-

Tanjug

Na novu pistu beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” danas je sleteo avion u kome je bila predsednica Indije Dorupadi Murmu, koju je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je druga po redu zemlja koju šefica indijske države posećuje od kada je izabrana na funkciju.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

MUP apeluje da se kupališta ne koriste pre početka sezone

Objavljeno

-

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne, ne koriste divlje plaže.

Imajući, takođe, u vidu da su u toku proslave matura, komandir ronilačkog voda Žandarmerije Marko Mladenović apelovao je na učenike i nastavnike da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost.

On je upozorio roditelje da decu ne puštaju u vodu bez nadzora i da posebno vode računa kada su deca u blizini vode.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Dačić: Nije tačno da se razmatra mogućnost da budem premijer

Objavljeno

-

Tanjug

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je netačna vest da se razmatra mogućnost njegovog izbora za premijera u slučaju da Ana Brnabić podnese ostavku.

“To uopšte nije bila tema, niti je spomenuto u mom jučerašnjem razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, već planovi i ciljevi naše saradnje u narednom periodu”, rekao je Dačić za Tanjug.

Pojedini mediji su objavili da predednik Srbije razmatra Dačića za novog premijera u slučaju da Ana Brnabić podnese ostavku.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Održan sastanak MUP-a o uvođenju Amber Alerta, sistema u slučajevima nestanka dece

Objavljeno

-

mup

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija na kome su razmatrana pravna i tehnička pitanja za uspostavljanje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji.

Stevandić je istakao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovog procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem, koji će uzeti najbolje prakse iz uporedno pravnih rešenja i prilagoditi taj sistem našem društvu i pravnom poretku.

Predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija izrazili su spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji i preduzmu dalje korake na razvijanju platforme za njegovo uspostavljanje.

Dogovoreni su naredni koraci koje će biti preduzeti na utvrđivanju svih modela obaveštavanja javnosti i njihovog preciznog definisanja.

Na sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Blic)

pročitaj više

U TRENDU