ostanimo u kontaktu

Srbija

Dodeljeni ugovori o zaposlenju za 100 mladih doktora i sestara i tehničara, Vučić najavio veće plate za medicinare 

Objavljeno

-

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijih diplomca medicinskih fakulteta i diplomaca srednjih medicinskih škola u Srbiji, da će zdravstvenim radnicima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

Mi ćemo, rekao je on, u narednom periodu uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine.

“Na medicinskim tehničarima, da lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži deo posla je u njihovim rukama, i obezbedićemo im veća primanja. Hoćemo da ostanete ovde”, naveo je Vučić.

Ugovore o radu i priliku za nastavak stručnog usavršavanja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Srbiji danas je dobilo još 100 mladih lekara najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 100 medicinskih sestara i tehničara najupešnijih dipomaca srednjih medicinskih škola.

U ime mladih lekara obratila se Hristina Jovanović koja je dobila zaposlenje u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, na Klinici za endokrinologiju, istakavši će mladi lekari dati svoj doprinos u različitim oblastima medicine, kao što su bili i najbolji studenti i da će svoj narod lečiti na najbolji mogući način.

“Tradicija zapošljavanja najboljih studenata medicine je od velikog značaja za nas jer je ovo dokaz da se naš trud i rad tokom svih godina školovanja isplatio…Ovo nije samo naš uspeh, ovo je i uspeh naših najbližih i naše države”, poručila je Jovanović.

Ona se zahvalila direktorima kliničkih centara i svim zaposlenima u Ministarstvu zdravlja na profesionalnosti, razumevanju i strpljenju tokom svih razgovora i sastanaka proteklih par meseci.

Ministarka Danica Grujičić poručila je medicinarima da stupaju u profesiju u teškim vremenima, kada se boirimo za opstanak i rađanja više dece.

“Od vas zavisi boljitak Srbije i to pokazuje ulaganje države u vas i lekarsku opremu. I hvala predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na tome. U vremenima velikih izazova trebaju nam najbolji, i od vas se najviše očekuje. Budite humani, to je ono što će Vas potvrditi kao lekare. Dobrodošli”, rekla je ministarka.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović je poručio da je ubrzano zapošljavanje najboljih diplomaca jedan je od dokaza koliko znače Srbiji.

“Osim što niste mnogo čekali na posao, imaćete olakšane okolnosti u odnosu na prethodne generacije jer imate novu opremu i više ne zaostajemo u svetu. Imate dovoljno razloga da realizujete vaše ambiciozne ciljeve. Danas vam je data velika šansa i obaveza i to će biti značajno za naš medicinski sistem. Pozivam vas da ostanete u Srbiji i učinite je još boljom. Želim vam puno uspeha u budućem radu”, rekao je Davidov

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca  medincinskih fakultata i srednjih medicinkih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Hronika

B. S. priznao da je nosio lutku na protestu, osuđen uslovno

Objavljeno

-

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni B. S. (61) zaključili su danas sporazum o priznanju krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu.

Naime, sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i B.S. izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko on ne ponovi krivično u roku od dve godine, saopštilo je Tužilaštvo.

Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.

– Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu “Srbija protiv nasilja” 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje – navodi se u saopštenju.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Predsednica Indije u poseti Srbiji, Vučić je dočekao na novoj pisti

Objavljeno

-

Tanjug

Na novu pistu beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” danas je sleteo avion u kome je bila predsednica Indije Dorupadi Murmu, koju je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je druga po redu zemlja koju šefica indijske države posećuje od kada je izabrana na funkciju.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

MUP apeluje da se kupališta ne koriste pre početka sezone

Objavljeno

-

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne, ne koriste divlje plaže.

Imajući, takođe, u vidu da su u toku proslave matura, komandir ronilačkog voda Žandarmerije Marko Mladenović apelovao je na učenike i nastavnike da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost.

On je upozorio roditelje da decu ne puštaju u vodu bez nadzora i da posebno vode računa kada su deca u blizini vode.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Dačić: Nije tačno da se razmatra mogućnost da budem premijer

Objavljeno

-

Tanjug

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je netačna vest da se razmatra mogućnost njegovog izbora za premijera u slučaju da Ana Brnabić podnese ostavku.

“To uopšte nije bila tema, niti je spomenuto u mom jučerašnjem razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, već planovi i ciljevi naše saradnje u narednom periodu”, rekao je Dačić za Tanjug.

Pojedini mediji su objavili da predednik Srbije razmatra Dačića za novog premijera u slučaju da Ana Brnabić podnese ostavku.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Održan sastanak MUP-a o uvođenju Amber Alerta, sistema u slučajevima nestanka dece

Objavljeno

-

mup

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija na kome su razmatrana pravna i tehnička pitanja za uspostavljanje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji.

Stevandić je istakao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovog procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem, koji će uzeti najbolje prakse iz uporedno pravnih rešenja i prilagoditi taj sistem našem društvu i pravnom poretku.

Predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija izrazili su spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji i preduzmu dalje korake na razvijanju platforme za njegovo uspostavljanje.

Dogovoreni su naredni koraci koje će biti preduzeti na utvrđivanju svih modela obaveštavanja javnosti i njihovog preciznog definisanja.

Na sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Blic)

pročitaj više

U TRENDU