ostanimo u kontaktu

Srbija

Er Srbija i Turkiš Erlajns uspostavljaju saradnju na letovima do Južne Amerike

Objavljeno

-

Nacionalni avio-prevoznici Srbije i Turske, Er Srbija i Turkiš erlajns, unapredili su kod-šer saradnju dodavanjem marketing kodova na dodatnim destinacijama u okviru svojih mreža, i time je po prvi put omogućeno prisustvo marketing koda Er Srbije na južnoameričkom tržištu, saopštila je danas Er Srbija.

Kako se navodi, uvođenjem novih direktnih linija između Beograda i Izmira, obe avio-kompanije postavile su svoje kodove na dodatnim letovima za Tursku, uključujući i marketing kod Turkiš erlajnsa na novoj direktnoj liniji Er Srbije između Beograda i Ankare.

Srpska nacionalna avio-kompanija dodala je svoj „JU“ kod na letove Turkiš erlajnsa između Istanbula i Sao Paola, i na taj način po prvi put omogućila prisustvo marketing koda Er Srbije na južnoameričkom tržištu, kao i na letove Turkiš erlajnsa iz Istanbula do Almatija i Abu Dabija.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Srbija

Gradonačelnik Zvečana nije otišao u opštinu, rad započeo u kancelariji u selu Lipe

Objavljeno

-

kosovo online

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe, gde je prošle nedelje i položio zakletvu, prenosi Kljan Kosova.

“Otišli ​​smo u kancelariju zajednice u selu Lipe u opštini Zvečan. Nismo otišli ​​u centralu zbog situacije”, rekao je Peci.

Prema njegovim rečima, do te odluke su došli posle razgovora sa Kforom i Kosovskom policijom.

“U razgovorima sa Kforom i policijom došli smo do zaključka da zbog situacije moramo da dođemo ovde. Verujem da ćemo se uskoro moći da radimo iz zgrade opštine u Zvečanu”, rekao je Peci.

On i novi gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, obojica iz Demokratske partije Kosova, juče su se sastali sa američkim ambasadorom Dđefrijem Hovenijerom, dok se novoizabrani gradonačelnici iz redova Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, Ljuljzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Severna Mitrovica) nisu odazvali pozivu diplomate SAD.

Hovenijer je posle sastanka sa Pecijem i Zećirijem poručio da je preporuka SAD da bi bilo najbolje da novoizabrani gradonačelnici ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada.

Ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću i danas su se okupili zaposleni u ovim opštinama i građani u znak protesta protiv pokušaja nelegalno izabranih gradonačelnika da zauzmu ove objekte. Ispred opština na severu i dalje se nalazi veliki broj pripadnika Kfora i Kosovske policije. 

(Kosovo online)

pročitaj više

Srbija

Uništen mural Novaku Đokoviću u Orahovcu

Objavljeno

-

Tanjug

U Orahovcu je tokom noći uništen mural posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, a vandali su na praznom prostoru ispisali UČK.

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su rano jutros videli uništen mural, a policija treba da izvrši uviđaj.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta „Boja u vazduhu“ koji je realizovala organizacija „Amići di Dečani“ (Prijatelji Dečana), u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom.

Đoković je nakon jučerašnje pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri ispisao poruku: „Kosovo je srce Srbije – stop nasilju“.

(N1)

pročitaj više

Srbija

Noć protekla mirno na severu KiM, KFOR oko zgrade opštine u Zvečanu

Objavljeno

-

Tanjug

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora sa opremom sa razbijanje demonstracija postavili su novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Vojnici KFOR-a sa opremom sa razbijanje demonstracija postavili su novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, mnogo dublje u ulici koja vodi prema objektu opštine u odnosu na juče kada su mu bili mnogo bliže.

U kordonu je 20 policajaca sa štitovima. Zatvoreni su i ostali prilazi zgradi lokalne samouprave.

U međuvremenu, krenulo je i okupljanje službenika lokalne samouprave koji bi na posao u svoje kancelarije.

RTS-a javlja da je od jutros mirno na severu KiM, kao i da su pripadnici Kfora i jutros oko zgrade u Zvečanu. U zgradi su i dalje pripadnici tzv. kosovske policije.

(RTS)

pročitaj više

Srbija

Predstavnik Privremenog organa opština u Zvečanu: KFOR obećao da će kosovski specijalci da se povuku do 15 sati

Objavljeno

-

Tanjug

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u Zvečanu dodajući da bi, prema obećanjima Kfora, svi pripadnici specijalnih kosovskih jedinica trebalo da se povuku danas do 15 časova.

Nedeljković je obavestio novinare da su sinoć oko 21.30 časova predstavnici Srpske liste ponovo razgovarali sa komandantom Kfora koji im je rekao da se čekaju papiri da bi privedeni Srbi bili oslobođeni.

– Prema informacijama koje imam, još nisu pušteni. Stvar je u tome da ih je Kfor odmah predao Albancima – kazao je Nedeljković.

Dodao je da je komandant Kfora saopštio da će deo specijalnih jedinica da se povuče iz Zvečana u toku noći, a da će se danas do 15 časova povući u potpunosti.

“Došli smo da sačekamo, čekamo 15 časova da svi odu”, naveo je Nedeljković.

(Kosovo online)

pročitaj više

Srbija

Petar Petković o stanju na KiM: “Insistiramo da se puste još dvojica Srba koja se terete za huliganstvo”

Objavljeno

-

Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je za RTS da Aljbin Kurti pokušava da izazove rat jer je to jedini način da izbegne svoje obaveze preuzete potpisivanjem Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština. Kaže i da su tokom jučerašnjih nemira povređene 52 osobe srpske nacionalnosti, kao i 41 pripadnik Kfora.

– Kada pogledate sve njegove akcije, za vikend i u petak – nasilno uvođenje lažnih gradonačelnoika u četiri opštine, svima je jasno bilo da želi sukobe, nemire na KiM, da izazove rat jer je to jedini način da izbegne formiranje ZSO – rekao je Petković.

Navodi da su Srbi imali garancije Kfora da neće dozvoliti ulazak “okupacionih gradonačelnika i srpske zgrade opštinskih uprava“, ali da se ispostavilo da su oni zapravo asistirali albanskim gradonačelnicima.

Ističe da je protest Srba bio miran i da do nemira ne bi došlo da Kfor nije počeo nasilno da pomera Srbe kako bi došao do dva oklopna vozila sa specijalcima kosovske policije.

Aljbin Kurti je direktno odgovoran za sve ovo što se dešava. Tamo su bili i predstavnici srpske liste. I narod koji je mirno sedeo na platou, svaki dosadašnji protest je takav i bio, miran. Dok su oni tako mirno sedeli, pripadnici Kfora su počeli nasilno da pomeraju srbe ne bi li došli do dva oklopna borbena vozila, u kojoj su bili kosovski policajci, a koji su se nalazili između kordona Kfora i srpskog naroda, koji je mirno sedeo. Jasno je da do svega ovoga ne bi došlo da Kfor nije upotrebio silu, bacio suzavac, i tada kreće opšti haos, da narod beži od suzavca, a drugi uzvraćaju pesnicama. Narod je bio goloruk. Mandat Kfora je bio da zaštiti Srbe sa KiM, a oni su bili tamo da bi štitili okupacione gaulajtere koji nisu imali pravo i nemaju pravo da budu u srpskim zgradama opštinskih uprava. U tom opštem haosu nakon bacanja suzavca i u klečećem položaju pripadnik ROSU poicije počinje da puca iz vatrenog oružja i dva metka završavaju u telu Galjaka, koji je najteže povređen – kaže Petković.

– Do ovoga ne bi došlo da Kfor nije upotrebio silu i bacio suzavac, narod je bežao, narod je bio goloruk. Nemamo potrebe da se sukobljavamo sa NATO-om, ali mandat Kfora je da zaštiti srpski narod – istakao je Petković.

On je istakao i da je obavljen niz razgovora sa mnogim zvaničnicima i da će se nastaviti razgovor sa njima.

– Pre svega insistiramo da se puste još dvojicu preostalih naših ljudi koji su mirno protestovali ispred zgrade opštine u Zvečanu, reč je o Radošu Peroviću i Dušanu Obrenoviću, koji su odvedeni u južn u Mitrovicu i terete ih za huliganstvo – kaže Petković.

Poručio je da proterivanje našeg naroda nećemo dozvoliti i da će Vojska Srbije zaštititi svoj narod.

– Kurti je neko ko želi sebe da predstavi kao malog Zelenskog, a zapravo je mali Hitler koji želi da protera srpski narod i puca na srpski narod, to mu država Srbija neće dozvoliti – zaključio je Petković.

Vojska Srbije dodatno raspoređena po posebnim mestima

– Oni su u najvišem stepenu borbene gotovosti, dodatno su raspoređeni sinoć po posebnim mestima. Državno rukovodstvo je obišlo i posebne lokacije i mesta tokom noći, oni rade svoj posao i zaštitiće srpski narod i svoju državu. Mi ne izazivamo nikakve nemire, već Aljbin Kurti, koji se sukobljava sa golorukim narodom – kaže Petković.

(Blic/RTS)

pročitaj više

U TRENDU