ostanimo u kontaktu

Hronika

Heroj iz “Ribnikara” koji je iznosio ranjene

Objavljeno

-

Tokom pucnjave koja se desila u osnovnoj školi”Vladislav Ribnikar” od strane učenika K.K, mnogi su reagovali kako bi spasili đake.

Kako svedoče profesori pomenute škole, jedan od heroja koji je iznosio ranjenu decu bio je nastavnik geografije Z.N.

On je takođe evakuisao đake i pomagao svima kojima je bila neophodna pomoć.

Podsetimo, K. K, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, pucao je na učenike te škole i zaposlene, pri čemu je usmrćeno 8 đaka i jedan radnik obezbeđenja.

Hronika

Željko Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“

Objavljeno

-

 Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ našao nož, da li je nož njegov i od koga ga je eventualno uzeo, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić i naveo da je najvažnije to da nožem nije nikome prećeno i da bezbednost dece nije bila ugrožena.

„Nož je pronađen u rancu dečaka i o tome je obavešten prosvetni radnik koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbednost u školi. Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac“, rekao je Brkić za TV Prva.

Istakao je da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbednosti učenika i naveo da se od prošlogodišnjih majskih tragedija svakodnevno više od 2.500 policijskih službenika angažuje na obezbeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji.

pročitaj više

Hronika

MUP potvrdio da je pronađen nož u „Ribnikaru“: Nikome nije prećeno, niti je iko povređen

Objavljeno

-

MUP Srbije potvrdio je da je kod jednog učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas pronađen nož, ali ističe i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole, saopšteno je iz MUP-a.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je, kako dodaju iz MUP-a, rekao da nije njegov.

Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio, naglašava se u saopštenju.

Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni, uveravaju iz policije i dodaju da je dalji rad u toku.

MUP istovremeno poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

(N1)

pročitaj više

Hronika

Svedočenjem majke ubijene devojčice u OŠ „Vladislav Ribnikar“ nastavljeno suđenje porodici Kecmanović

Objavljeno

-

U Višem sudu u Beogradu je saslušanjem Milanke Negić, majke ubijene devojčice, nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, dok je ranio još šest osoba.

Negić je najpre pričala o rođenju ćerke, njenim navikama, vaspitanju, karakteru, odnosima u porodici, napominjući da je njoj ćerka bila sve što je ikada želela u životu.

Pričajući o zaposlenima u školi, Negić je rekla da je jednom prilikom dozvolila ćerki da ofarba nekoliko pramenova kose u zeleno, zbog čega je školski pedagog skrenula devojčici pažnju da mora to da ukloni i dala joj rok od nedelju dana.

pročitaj više

Hronika

Petoro dece povređeno u napadu u školi u Nemačkoj, uhapšen osumnjičeni

Objavljeno

-

Petoro đaka je povređeno u napadu nožem u gradu Vupertalu na zapadu Nemačke. Osumnjičeni je uhapšen, a prema navodima policije i on je povređen.

Prema navodima nemačkih medija, učenik je napao vršnjake iz razreda. Nastavnica je kazala da su đaci napadnuti nožem i makazama.

Ostali učenici zabarakadirali su se u učionicama.  Policija je u saopštenju navela da je škola pregledna i potom ispražnjena, a da su deca u stanju šoka.

Veliki broj policajaca izašao je na mesto događaja.

(BBC, N1)

pročitaj više

Hronika

Mesec dana nakon smrti Dejana Milojevića, preminuo i njegov otac

Objavljeno

-

Nešto više od mesec dana kako je iznenada preminuo nekadašnji košarkaški reprezentativac i trener Dejan Milojević, stigla je vest da je umro i njegov otac, Milan Milojević.

Kako saznajemo, on je primljen sinoć u bolnicu, ali mu je jutros ponovo bilo loše. Doktori su pokušali reanimaciju, ali bez uspeha.

Dejan Milojević, podsetimo, preminuo je 17. januara, u 46. godini, nakon srčanog udara.

(N1)

pročitaj više

U TRENDU