ostanimo u kontaktu

Ostali sportovi

Ivana Vuleta pobedom u Judžinu osvojila šampionsku titulu u Dijamantskoj ligi

Objavljeno

-

Srpska atletičarka Ivana Vuleta pobednica je finala Dijamantske lige u Judžinu u skoku u dalj, pošto je skokom 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede i titule šampiona prestižnog takmičenja.

Vuleta je stigla do prvog mesta ispred Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85, a u tim slučajevima se gleda drugi najbolji skok takmičarke.

Tu je bila bolja Srpkinja jer joj je drugi najbolji skok bio 6,77, a Nigerijki 6,69. Treća je bila Amerikanka Kvaniša Burks sa 6,77.

(Tanjug)

Ostali sportovi

Novak Đoković učestvovao na golf turniru “Rajder Kup” u Rimu

Objavljeno

-

Najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovao je danas na golf turniru “Rajder Kup”, koji se održava u Rimu.

Đoković je učestvovao na “Ol-star” meču, gde su igrači bili podeljeni u dva tima, “Tim Monti” i “Tim Pavin”.

Njegovi saigrači u “Timu Monti” bili su Geret Bejl, Leonardo Fioravanti, Geret Hilbert i Kip Popert.

(Tanjug)

pročitaj više

Ostali sportovi

Tim Srbije za OI u Parizu, posle plasmana odbojkašica, ima 43 člana

Objavljeno

-

Tim Srbije za Olimpijske igre u Parizu, posle današnjeg plasmana odbojašica, ima 43 člana.

Naime, prema pravilima na olimpijskom turniru za odbojkašice sastav čini 12 igračica.

Ranije su plasman na Igre u Parizu obezbedili košarkaši (12 igrača), zatim bokser Vahid Abasov, bokserka Nina Šadrina, rvači Stevan Andrija Mićić i Hetik Cabolov, atletičarke Angelina Topić, Milica Gardašević i Ivana Vuleta, zatim veslačica Jovana Arsić, muški i ženski četverac u kajaku, plivač Andrej Barna i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

(Tanjug)

pročitaj više

Ostali sportovi

Ivana Vuleta i Angelina Topić nominovane za nagrade Evropske atletike

Objavljeno

-

Srpska ateltičarka Ivana Vuleta nominovana je za najbolju atletičarku Evrope u 2023. godini, dok je Angelina Topić jedna je od kandidatkinja za nagradu “Zvezda u usponu”, od strane Evropske atletike.

Vuleta je u disciplini skok u dalj ove godine postala prvakinja sveta na otvorenom u Budimpešti, kada je skočila 7,14 metara što je ujedno bio i državni rekord.

Vuleta je pored toga ove godine i po peti put pobedila na Mitingu Dijamantske lige, osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu, zauzima i prvo mesto na svetskim rang listama u skoku udalj.

(Tanjug)

pročitaj više

Ostali sportovi

Srpski triatlonac Ognjen Stojanović pobednik je trke “11Tri Belgrade 2023”

Objavljeno

-

Srpski trialonac Ognjen Stojanović pobednik je trke “11Tri Belgrade 2023” koji je tako odbranio prošlogodišnji tron i potvrdio da trenutno nema premca.

U fuziji plivanja, biciklizma i trčanja u okviru Prvenstva Srbije u triatlonu za naslov šampiona u poludistanci takmičilo se preko 300 takmičara iz 19 zemalja Evrope i sveta u šest kategorija.

Trka je krenula u 7.00 časova i sastojala se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja.

(Tanjug)

pročitaj više

Ostali sportovi

Šampionat sveta u rvanju počinje danas u Beogradu – Srbija sa 20 takmičara

Objavljeno

-

 Svetsko prvenstvo u rvanju za muškarce i žene, uz učešće 1.150 takmičara iz 99 država, počinje danas u beogradskoj Štark areni.

Beograd je drugi put u nizu domaćin Svetskog prvenstva, a ceremonija svečanog otvaranja održaće se od 18.30 sati.

Turnir u Beogradu je prvi od šest za obezbeđivanje vize za Olimpijske igre u Parizu sledećeg leta i zbog toga šampionat ima posebnu težinu.

(Tanjug)

pročitaj više

U TRENDU