ostanimo u kontaktu

Srbija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prvi put ima štand na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

Objavljeno

-

Na 55. Međunarodnom salonu automobila, koji se na Beogradskom sajmu održava do 28. marta, prvi put se na posebnom štandu predstavlja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na štandu Ministarstva u hali broj 2, predstaviće se javna preduzeća “Putevi Srbije” i “Koridori Srbije”, kao i Agencija za bezbednost saobraćaja, koje će, svaka u svom domenu, predstaviti posetiocima sajma sve usluge koje nude, ali i ukazati na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Tako će, navodi se u saopštenju Ministarstva, kroz različite video spotove, flajere, knjige, ali i kratke i zanimljive edukativne forme, svi posetioci moći da se informišu kako o pogodnostima koje nude javna putarska preduzeća, tako i načinima na koje mogu da sačuvaju svoj i tuđe živote u saobraćaju.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Srbija

Opozicija: Odluka o terminu protesta tokom dana, policija obećala bezbednost

Objavljeno

-

Reuters

Narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali su se u sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.

Cilj sastanka bio je da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije radi prevencije neželjenih dogadjaja na protestu „Srbija protiv nasilja“, odnosno kako bi se sprečilo da provokatori, koji su bili prisutni i na prethodnom protestu, promene nenasilan oblik protesta.

Opozicioni poslanici, koji su i tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, dobili su od načelnika beogradske policije Veselina Milića, ali i načelnika drugih policijskih uprava uverenje da će policija biti na ulicama tokom trajanja protesta i da će građanima biti omogućena mirna šetnja, kao i da za sada nema indicija da bi tokom protesta moglo doći do nasilja.

Praktično u isto vreme i na istom mestu za petak kada se četvrtu nedelju zaredom organizuje protest „Srbija protiv nasilja“, zakazan je još jedan protest „Stop nasilju nad Srbima sa Kosova i Metohije“.

Opozicija smatra da je reč o provokaciji režima, ne bi li se u petak izazvali incidenti i sukobi u Beogradu.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se poziv za protest istog dana nakon što je šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov u Skupštini Srbije najavio da će opoziciju juriti po ulicama.

Pomenuti protest počinje u petak u 17 časova ispred spomenika cara Nikolaja, a zatim je predviđen odlazak ispred Skupštine u 18 časova.

Zbog ovoga tehnički organizatori protesta će tokom dana doneti odluku da li će protest biti održan u petak kada je i planirano ili će biti pomeren.

(N1)

pročitaj više

Srbija

Član Saveta roditelja “Ribnikara”: Više od 80 odsto dece želi u školu, ne znamo zašto je objavljeno drugačije

Objavljeno

-

Tanjug

Član Saveta roditelja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” Dejan Ristić izjavio je danas da je više od 80 odsto dece izrazilo želju da nastavi da ide u školu do kraja školske godine.

On je, gostujući na TV Prva, ukazao da nesporazume stvara to što se pojedinačni stavovi nekih roditelja predstavljaju kao stav svih roditelja, zbog čega je velika odgovornost na medijima.

Ristić ističe da je obaveza roditelja da svoju decu podrže u želji da nastave da idu u školu “Vladislav Ribnikar” i da je Savet roditelja zauzeo jednoglasan stav da školska godina treba da se završi po programu, bez skraćivanja.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Stalna misija Rusije pri EU: EU potpuno ignoriše interese Srba na KiM

Objavljeno

-

Stalna misija Rusije pri EU ocenila je danas da EU potpuno ignoriše interse Srba na KiM i istakla da je glavni zadatak u rešavanju situacije u Pokrajini formiranje ZSO.

“Evropska unija, koja je preuzela ulogu glavnog posrednika u rešavanju situcije na KiM, nije ni pokušala da pronađe dugoročna rešenja”, rečeno je za agenciju RIA Novosti u stalnoj misiji Rusije pri EU, povodom najnovijih dešavanja na severu KiM.

Misija Rusije navodi da je u EU, kao i obično, potpuno prećutana geneza sadašnje krize, koja nije izbila niotkuda, već, kako se ističe, “kao rezultat višegodišnjeg ‘rada“’Zapada”, čiji su glavni elementi potpuno ignorisanje interesa srpskog stanovništva koje živi na severu Pokrajine, bezuslovna popustljivost prema tzv. „vlastima“ u Pokrajini i zanemarivanje Briselskih sporazuma iz 2013. godine koji predviđaju stvaranje Zajednice srpskih opština.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Orahovac: Na više srpskih kuća i automobilu osvanuli grafiti “UČK”

Objavljeno

-

Tanjug

Na više srpskih kuća, kapija, kao i na jednom privatnom automobilu u Orahovcu, jutros su osvanuli grafiti “UČK”. 

To su nove provokacije u Orahovcu. Na sedam kuća u toku noći ispisani si grafiti “UČK”, kao i na automobilu u vlasništvu porodice Đorić. 

Ekipe Kfora i Timovi za praćenje veze (LMT) su trenutno na terenu, a kosovska policija vrši uviđaj. 

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Grupa ljudi satima bila u dvorištu TV N1, policija nije reagovala

Objavljeno

-

N1

Nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao “Narodni štab”, više sati nalazilo se na privatnom posedu ispred samog ulaza u Televiziju N1, gde su držali govore preko ozvučenja i ometali rad novinara.

Policiji je prijavljeno da su došli neovlašćeno i ušli na privatan posed, ali nisu reagovali.

Ispred zgrade TV N1 nalazilo se nekoliko policajaca u civilu, koji su rekli da nemaju naređenje da reaguju i okupljene legitimišu, kao ni da ih udalje s privatnog poseda.

Okupljeni su se posle nekoliko sati držanja govora i ometanja naših zaposlenih razišli.

(N1)

pročitaj više

U TRENDU