ostanimo u kontaktu

Hronika

MUP: Uhapšeno 10 osoba zbog poreske utaje, prevara i pranja novca

Objavljeno

-

 U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova-Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, lišeno je slobode deset lica, dok je za jednim licem raspisana potraga.

Oni su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela: poreske utaje i poreske prevare u vezi sa PDV-om, u iznosu od preko 122 miliona dinara, kao i krivično delo pranja novca u iznosu od 396 miliona dinara, oštetivši na taj način budžet Republike Srbije, saopštila je Poreska uprava.

Više osumnjičenih lica se terete da su kao formalno i faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i okoline Sremske Mitrovice, u vremenskom periodu od 2019-2023. godine, u poslovnim knjigama privrednih subjekata evidentirali lažne račune i iste iskazali u PDV prijavama kao prethodni porez sa pravom na odbitak, na koji način su neosnovano ostvarili povraćaj PDV u ukupnom iznosu od 99.627.750,00 dinara i neosnovano uvećali troškove poslovanja, izbegavši obračun i plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 22.406.641,00 dinara.

Hronika

Željko Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“

Objavljeno

-

 Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ našao nož, da li je nož njegov i od koga ga je eventualno uzeo, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić i naveo da je najvažnije to da nožem nije nikome prećeno i da bezbednost dece nije bila ugrožena.

„Nož je pronađen u rancu dečaka i o tome je obavešten prosvetni radnik koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbednost u školi. Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac“, rekao je Brkić za TV Prva.

Istakao je da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbednosti učenika i naveo da se od prošlogodišnjih majskih tragedija svakodnevno više od 2.500 policijskih službenika angažuje na obezbeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji.

pročitaj više

Hronika

MUP potvrdio da je pronađen nož u „Ribnikaru“: Nikome nije prećeno, niti je iko povređen

Objavljeno

-

MUP Srbije potvrdio je da je kod jednog učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas pronađen nož, ali ističe i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole, saopšteno je iz MUP-a.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je, kako dodaju iz MUP-a, rekao da nije njegov.

Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio, naglašava se u saopštenju.

Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni, uveravaju iz policije i dodaju da je dalji rad u toku.

MUP istovremeno poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

(N1)

pročitaj više

Hronika

Svedočenjem majke ubijene devojčice u OŠ „Vladislav Ribnikar“ nastavljeno suđenje porodici Kecmanović

Objavljeno

-

U Višem sudu u Beogradu je saslušanjem Milanke Negić, majke ubijene devojčice, nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, dok je ranio još šest osoba.

Negić je najpre pričala o rođenju ćerke, njenim navikama, vaspitanju, karakteru, odnosima u porodici, napominjući da je njoj ćerka bila sve što je ikada želela u životu.

Pričajući o zaposlenima u školi, Negić je rekla da je jednom prilikom dozvolila ćerki da ofarba nekoliko pramenova kose u zeleno, zbog čega je školski pedagog skrenula devojčici pažnju da mora to da ukloni i dala joj rok od nedelju dana.

pročitaj više

Hronika

Petoro dece povređeno u napadu u školi u Nemačkoj, uhapšen osumnjičeni

Objavljeno

-

Petoro đaka je povređeno u napadu nožem u gradu Vupertalu na zapadu Nemačke. Osumnjičeni je uhapšen, a prema navodima policije i on je povređen.

Prema navodima nemačkih medija, učenik je napao vršnjake iz razreda. Nastavnica je kazala da su đaci napadnuti nožem i makazama.

Ostali učenici zabarakadirali su se u učionicama.  Policija je u saopštenju navela da je škola pregledna i potom ispražnjena, a da su deca u stanju šoka.

Veliki broj policajaca izašao je na mesto događaja.

(BBC, N1)

pročitaj više

Hronika

Mesec dana nakon smrti Dejana Milojevića, preminuo i njegov otac

Objavljeno

-

Nešto više od mesec dana kako je iznenada preminuo nekadašnji košarkaški reprezentativac i trener Dejan Milojević, stigla je vest da je umro i njegov otac, Milan Milojević.

Kako saznajemo, on je primljen sinoć u bolnicu, ali mu je jutros ponovo bilo loše. Doktori su pokušali reanimaciju, ali bez uspeha.

Dejan Milojević, podsetimo, preminuo je 17. januara, u 46. godini, nakon srčanog udara.

(N1)

pročitaj više

U TRENDU