ostanimo u kontaktu

Politika

Ne jenjava haos u Crnoj Gori: Isplivale tajne Skaj poruke predsednika opštine Budva

Objavljeno

-

Iz naredbe o sprovođenju istrage protiv predsednika Opštine Budva Mila Božovića navodi se da je bio korisnik Skaj aplikacije, međutim, njegova odbrana to poriče, navodeći da tužilac za te navode nije pružio apsolutno ni jedan jedini dokaz.

Podsetimo, Božović je uhapšen pre dva dana, po nalogu SDT-a a zbog sumnje za članstvo u kriminalnoj organizaciji i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Sinoć mu je određen pritvor, a branioci Miroje Jovanović i Danilo Mićović uložili su žalbu na rešenje o pritvoru.

„Zabole nas, mi smo kriminalci“

U spisima SDT-a se navodi „da osumnjičeni Milo Božović dana 22.02.2021. godine korisniku pina YFICVI šalje poruku sadržine “Mi smo van sistema”.

– Ali moramo biti u sistemu – odgovara mu korisnik.

A na to mu Milo Božović šalje poruke sadržine: “Ma šta moramo, zabole nas mi smo kriminalci”.

Odbrana u žalbi na rešenje o pritvoru tvrdi da komunikacije koje mu se stavljaju na teret kao da su njegove u smislu inkriminisanih radnji nisu njegove.

– Što se tiče okrivljenog Mila Božovića nije imao “SKY” komunikaciju. Tužilac u tom smislu – da se radi o komunikaciji okrivljenog Božovića, nije pružio apsolutno ni jedan jedini dokaz, a sud se poziva na Zabelešku uprave policije. „Uličarski“ ton navedene prepiske ne ukazuje na gospodina Božovića, već na neko lice potpuno drugog ponašanja i društvenog ugleda – navode branioci.

Kako dodaju, ta komunikacija može biti bilo čija, kao i da se u naredbi o proširenju istrage se navodi da je okrivljeni Božović navodno „komunicirao sa svojim kumom Miletom Ojdainićem“.

– To lice, koji je obuhvaćen naredbom o sprovođenju istrage okrivljeni Božović zaista poznaje, ali sa istim nije u toj vrsti odnosa odnosno nisu kumovi ni kršteni ni venčani, niti na bilo koji drugi način, i radi se dakle samo o poznanstvu – naveli su branioci.

Advokati su istakli i da sadržina Skaj aplikacije predstavlja nezakonito pribavljeni dokaz, a svaki pokušaj da se na bilo koji način uz određenih pravnih sistema Evrope, jer o tome govore načelni pravni stavovi velikog broja država, Italije, Francuske, Belgije itd. da se radi o pravnom nevaljalom dokazu.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Izmenama Zakona o lokalnim izborima menjaju se rokovi za raspisivanje i glasanje

Objavljeno

-

Poslanici Skupštine Srbije započeće raspravu u ponedeljak, 22. aprila o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima kojima se menjaju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima.

Odluka o raspisivanju izbora donosi se najranije 150 dana, umesto 120 dana, a najkasnije 45 dana od dana pre isteka mandata odbornika.

Takođe, od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 umesto 45 dana, ni više od 60 dana, piše u predlogu izmena i dopuna ovog zakona.

pročitaj više

Politika

Završen sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima: Nema političke volje za odlaganjem izbora

Objavljeno

-

Parlamentarne stranke vladajuće većine i opozicije su održali danas u Skupštini Srbije četvrti sastanak o izbornim uslovima i preporukama Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Sastanak je počeo oko 9h.

Kako N1 saznaje iz redova opozicije, nema političke volje vlasti za spajanjem i odlaganjem izbora na jesen.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta je ranije danas, oko 12 sati, izjavio da se vodi rasprava i da opozicija pokušava da natera predstavnike vlasti da njeni predlozi budu prihvaćeni.

Objasnio je da se svako od prisutnih obraća posebno.

Kako je ranije danas javila reporterka N1, na sastanak su stigli Ivica Dačić (SPS), predstavnici Crte, nema predstavnika stranih ambasada kao na prethodnom sastanku, nema koalicije NADA. Od predstavnika Srbije protiv nasilja, na sastanak su došli Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Zdravko Ponoš, Zoran Lutovac, Radomir Lazović, Biljana Đorđević i Borislav Novaković.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić na sastanak je pozvala sve poslaničke grupe, predstavnike organizacija civilnog društva i međunarodne partnere, kako bi se „razgovaralo o daljem radu na ispunjavanju preporuka u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji“.

Na prošlim konsultacijama, održanim 11. aprila, prisutni su bili i ambasador SAD Kristofer Hil i šef Delegacije EU Emanuele Žofre, dok su pokret Ekološki ustanak, koji je deo koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicija NADA odbili da prisustvuju tom sastanku.

Brnabić je nakon prošlonedeljnog sastanka pozvala učesnike dijaloga da dostave predloge kako nastaviti implementaciju preporuka, navodeći da će sve predloge prihvatiti, što su uradili i opozicija i nevladine organizacije.

Opozicija je, između ostalog, tražila da se izmeni zakon tako da građani koji su promenili prebivalište, 12 meseci ne mogu da glasaju na novom, već starom biračkom mestu, zatim formiranje radnog tela koje će pratiti ispunjenje preporuka ODIHR, komisije koja će izvršiti reviziju biračkog spiska, kao i obustavljanje izbornih radnji za beogradske izbore jer pravni okvir za njihovo sprovođenje još uvek nije dogovoren.

Predsednica Skupštine je odbila odlaganje beogradskih izbora, raspisanih za 2. jun, ali navela da prihvata sve ostale zahteve i dodala da će se o njima razgovarati na novom sastanku.

Opozicija je u utorak dostavila novi zahtev, tražeći izmene Ustavnog zakona kako bi beogradski i svi lokalni izbori bili održani na jesen, uz navode da novi zahtev dolazi jer nema vremena da sve preporuke ODIHR budu ispunjene do 2. juna, što je Brnabić odbila, uz tvrdnju da je takav zahtev protivustavan.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ najavili su da bi do petka trebalo da donesu konačnu odluku o učešću na predstojećim beogradskim izborima.

(Beta,N1)

pročitaj više

Politika

Koje izmene zakona vlast predlaže opoziciji pred sastanak o izbornim uslovima

Objavljeno

-

Vladajuća većina pripremila je radne verzije izmena pet zakona na osnovu preporuka ODIHR, o kojima namerava da diskutuje sa predstavnicima poslaničkih grupa na sastanku zakazanom za četvrtak u 10 časova u Skupštini Srbije.

Kako je navedeno u pozivu poslaničkim grupama, u fokusu sastanka biće radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade Srbije. Predsednica parlamenta uputila je molbu učesnicima sastanka da za sastanak pripreme sve eventualne komentare i predloge za izmene i/ili dopune dostavljenih radnih verzija izmena zakona, kako bi na sastanku bili definisani njihovi konačni tekstovi.

Komentarišući predložene izmene pet zakona, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepića upitala je „ko je ikada igde video da se zakoni o izborima menjaju nakon što su oni raspisani“.

„Osmog aprila nam je poslala izmene pet zakona o (raspisanim) izborima. Ko je ikada igde video da se zakoni o izborima menjaju nakon raspisanih izbora“, upitala je Tepić.

U nastavku možete pogledati predloge izmena svih pet zakona.

Zakon o finansiranju političkih aktivnosti

Prva zakonska izmena tiče se finansiranja izborne kampanje, kojom je predloženo da se zakonom koji uređuje tu materiju uklone obaveza polaganja izbornog jemstva za političke stranke i grupe građana koje nisu bile zastupljene u Narodnoj skupštini, Skupštini Vojvodine ili skupštini jedinice lokalne samouprave.

Političke stranke i grupe građana izuzete od obaveze polaganja izbornog jemstva, koje na izborima ne osvoje najmanje jedan odsto važećih glasova, odnosno najmanje 0,2 odsto važećih glasova ako predstavljaju i zastupaju interese nacionalne manjine, dužne su da izvrše povraćaj primljenih sredstava iz javnih izvora u roku od 30 dana od dana donošenja ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, predloženo je izmenama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Predloženo je da se izmene zakona donesu po hitnom postupku, kao i da stupe na snagu već sledećeg dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku“, iz razloga što je potrebno „blagovremeno uspostaviti uslove za sprovođenje predstojećih izbora, kako bi svi politički subjekti mogli da finansiraju izbornu kampanju u skladu sa zakonom“.

Zakon o sprečavanju korupcije

U preporuci broj 17 iz Izveštaja ODIHR navedno je, između ostalog, da bi Zakon o sprečavanju korupcije trebalo izmeniti kako bi se zahtevalo od Agencije da „promptno objavljuje svoje odluke o kršenju Zakona o sprečavanju korupcije tokom izbornih kampanja, zajedno sa svim povezanim žalbama“.

U cilju ispunjavanja navedene preporuke predložena je odgovarajuća izmena člana 85. Zakona o sprečavanju korupcije koji uređuje javno objavljivanje odluka Agencije za sprečavanje korupcije.

Izmenom tog zakona uvodi se obaveza za Agenciju da na svojoj internet stranici objavi izreku i sažeto obrazloženje prvostepene, odnosno konačne odluke, donete u postupku povodom povrede odredaba tog zakona učinjene za vreme izborne kampanje, kao i žalbu na prvostepenu odluku, i to u roku od 24 časa od donošenja odluke, odnosno prijema žalbe.

Predloženo je i da u slučaju da je konačnom odlukom donetom u postupku povodom povrede odredaba tog zakona učinjene za vreme izborne kampanje, javnom funkcioneru izrečena mera zbog povrede zakona, izreka i sažeto obrazloženje te odluke objavljuju se i u „Službenom glasnikuˮ.

Zakon o izboru narodnih poslanika

Predloženo je da se preformulišu dosadašnje nadležnosti Republičke izborne komisije u vezi sa obukama, tako što se uvodi obaveznost obuke za rad u lokalnim izbornim komisijama i biračkim odborima kao uslov za predlaganje, odnosno imenovanje u ove organe za sprovođenje izbora.

RIK bi bio nadležan za organizovanje i sprovođenje obuke, koja bi se odnosila kako na sprovođenje izbora za narodne poslanike, tako i na izbore za odbornike skupština opština i gradova.

Predlaže se i izmena dosadašnjeg pravila prema kojem je birač svojim potpisom mogao da podrži samo jednu izbornu listu kandidata za narodne poslanike, te da se propiše mogućnost da birač podrži više izbornih lista, u skladu sa preporukama ODIHR i smernicama Venecijanske komisije.

U skladu sa preporukom ODIHR broj 12, predloženo je brisanje odredbe o tome da se, u određenim slučajevima, podneta izborna lista odbija bez mogućnosti da njen podnosilac otkloni nedostatak koji je osnov za odbijanje izborne liste.

Predloženi su i konkretniji osnovi i kriterijumi za donošenje odluke Republičke izborne komisije o tome da li će nekoj izbornoj listi utvrditi položaj izborne liste nacionalne manjine, odnosno da li će odbiti predlog za utvrđivanje tog položaja ako utvrdi da se radi o pokušaju zloupotrebe ovog prava.

„Republička izborna komisija rešenjem odbija predlog da se određenoj izbornoj listi utvrdi da ima položaj izborne liste nacionalne manjine ako naziv izborne liste ne sadrži naziv političke stranke nacionalne manjine koja podnosi izbornu listu ili ne sadrži naziv nacionalne manjine, ako je nosilac liste ili kandidat za narodnog poslanika na toj izbornoj listi lice za koje je opštepoznato da je član ili da je bio član druge političke stranke koja nije politička stranka nacionalne manjine, ili da je društveno ili politički aktivan ili je bio aktivan po pitanjima koja nisu povezana sa nacionalnim manjinama ili zaštitom i poboljšanjem njihovih prava ili ako se utvrde druge okolnosti koje nesumnjivo ukazuju na nameru da se izigra zakon“, precizirano je u predlogu.

Zakon o lokalnim izborima

Usvajanje izmena Zakona o lokalnim izborima usko je povezano sa usvajanjem Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika, jer se rešenja u oba predloga zakona zasnivaju na istim preporukama iz izveštaja ODIHR.

Reč je o sprovođenju standardizovane obavezne obuke za rad u lokalnim izbornim komisijama i biračkim odborima, zatim o mogućnosti da birač podrži više izbornih lista, kao i utvrđivanju položaja izborne liste nacionalne manjine.

Zakon o Ustavnom sudu

Predloženim izmenama Zakona o Ustavnom sudu propisuje se rok od osam dana da nadležni organ za sprovođenje izbora dostavi Ustavnom sudu odgovor i potrebne izborne akte, odnosno dokumentaciju, koji su neophodni za vođenje postupka po zahtevu za odlučivanje o izbornom sporu.

Pored toga, dodaje se i stav kojim je propisano da je Ustavni sud dužan da odluči o zahtevu za odlučivanje u izbornom sporu u roku od 30 dana od dana dostavljanja zahteva Ustavnom sudu. Predlog je u skladu sa preporuci broj 24, u kojoj je navedeno da bi Zakon o Ustavnom sudu trebalo da predvidi razumno kratke rokove za postupanje Ustavnog suda po zahtevima za odlučivanje u izbornom sporu.

Predlaže se i izmena odredbe kojom se rok za održavanje ponovnih izbora, u slučaju kada je odlukom Ustavnog suda izborni postupak poništen u celini ili delimično, produžava sa deset dana na 30 dana od dana dostavljanja odluke Ustavnog suda nadležnom organu.

(N1)

pročitaj više

Politika

U Skupštini Srbije 16 poslaničkih grupa, na čelu dve najveće – Jovanov i Tepić

Objavljeno

-

N1

U Skupštini Srbije, uoči sutrašnjeg nastavka konstitutivne sednice, formirano je 16 poslaničkih grupa, od kojih je najveća grupa Srpske napredne stranke (SNS) sa 113 poslanika, na čijem čelu će ponovo biti Milenko Jovanov.

Zamenica šefa poslaničke grupe SNS biće Marina Raguš, objavljeno je na sajtu parlamenta, koji će nastaviti konstitutivnu sednicu izborom svog predsednika.

Druga po veličini je poslanička grupa „Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana“ sa 19 poslanika, a ponovo će je predvoditi Marinika Tepić, dok će zamenik šefa biti Pavle Grbović.

Poslanike socijalista, njih 13, predvodiće Ivica Dačić, a menjaće ga Snežana Paunović.

Poslaničku grupu Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koja ima 13 poslanika, predvodiće Miloš Jovanović, dok će njegov zamenik biti Vojislav Mihailović.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić biće na čelu poslaničke grupe te stranke, koju čini 12 poslanika, dok će Borislav Novaković biti zamenik.

Poslaničku grupu Zeleno-levog fronta od deset poslanika ponovo će voditi Radomir Lazović, dok će zamenica biti Biljana Đorđević.

Poslaničku grupu sa devet poslanika imaće i stranka Srbija centar, a njih će voditi Zdravko Ponoš, dok je zamenik šefa te poslaničke grupe Stefan Janjić.

Poslaničku grupu sa osam poslanika ima Demokratska stranka, čiji je šef Zoran Lutovac, a zamenica Dragana Rakić.

Prema podacima sa sajta republičkog parlamenta, sedam poslanika ne pripada nijednoj poslaničkoj grupi, a to su: Nastasja Baković, Edin Đerlek, Usame Zukorlić, Šaip Kamberi, Selma Kučević, Miloš Parandilović i Ahmedin Škrijelj.

Poslanička grupa „Mi – Glas iz naroda“ ima sedam poslanika i njih će predvoditi Branko Pavlović, a menjati Mitar Kovač. Drugi deo te liste „MI – Glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović“ ima šest poslanika i njih predvodi Branko Lukić, a zamenica mu je Jelena Pavlović.

Poslanike Partije ujedinjenih penzionera, njih šestoro, ponovo će voditi kao predsednik Stefan Krkobabić, a menjaće ga Hadži Milorad Stošić.

Šestoro poslanika ima i Savez vojvođanskih Mađara, koji će ponovo predvoditi Balint Pastor, dok će ga zamenjivati Elvira Kovač.

Poslanike Socijaldemokratske partije Srbije, takođe njih šestoro, vodiće Branimir Jovanović, a menjaće ga Muamer Bačevac.

Po pet poslanika imaće grupe Jedinstvene Srbije, Ekološkog ustanka i Pokreta Socijalista – Narodne seljačke stranke i Ruske stranke.

Jedinstvenu Srbiju vodiće Dragan Marković, koga će zamenjivati Života Starčević, Ekološki ustanak prevodiće Aleksandar Jovanović i Danijela Nestorović kao zamenica šefa poslaničke grupe, dok će Bojan Torbica iz Pokreta socijalista biti šef poslaničke grupe PS-NSS-USS-RS, a njegov zamenik biće Marjan Rističević.

(FoNet)

pročitaj više

Politika

Stefanović: Ako izbori budu 28. aprila na njih nećemo izaći

Objavljeno

-

Vidimo da se vlast igra mišlju da novi beogradski izbori budu 28. aprila, ali smo apsolutno protiv da oni tada budu održani i na njih nećemo izaći, izjavio je u intervjuu FoNetu zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, koji predlaže da izbori u glavnom gradu budu održani 2.juna.

Kako je ocenio u serijalu Kvaka 23, ovo je borba, zajedno sa Evropskom unijom i OEBS, da vlast hitno ispuni najvažnije preporuke ODIHR, među kojima su, pre svega, pitanje biračkog spiska, otvaranje RTS i zaustavljanje pritiska na birače.

Stranka slobode i pravde, a siguran sam i Srbija protiv nasilja, neće izaći na izbore ako minimum uslova ne bude ispunjen, a onda tih izbora suštinski neće ni biti, naglasio je Stefanović u razgovoru sa Zoranom Sekulićem.

Neophodno je sprečiti da SNS ponovo pokrade izbore, kao što je to bio slučaj 17. decembra, objasnio je on i poručio da ne treba verovati pozivima Aleksandra Vučića da Vlada Srbije odmah sprovede sve preporuke ODIHR.

Napominjući da je potrebno vreme da bi preporuke bile sprovedene, Stefanović je rekao da na tom poslu u radnoj grupi moraju da se nađu i predstavnici Crte, opozicionih stranaka, Evropske komisije i OEBS, kako bi sprečili „kozu da pojede kupus“.

Upitan o mogućnosti donošenja leks specijalisa povodom novih izbora u Beogradu, kako bi oni bili odloženi sve dok se ne primene preporuke međunarodne zajednice, on je potvrdio da je to jedna od opcija za koju će se SSP svakako zalagati.

„Nije nama cilj da izbori budu što kasnije, nama je cilj da što pre ovu nenarodnu, korumpiranu vlast povezanu s organizovanim kriminalom, koja nosi Oskara u svakoj kategoriji, pošaljemo na smetlište istorije“, obrazložio je Stefanović.

On je ukazao da Beograd mora da se spašava od „uništavanja i masovne pljačke vlasti SNS“ i pozvao na formiranje što šireg fronta u koji bi trebalo da uđu svi koji su nesumnjivo opoziciono nastrojeni, kao i da su dobrodošli i pojedinci, ljudi koji treba da nađu određeni modalitet svog nastupa.

„Na neki način, ovo je okupljanje svih pritoka u jednu moćnu reku pobede i slobode i ja sam siguran da se sada svi naši parcijalni bojevi, putevi i borbe stapaju u jednu“, istakao je Stefanović.

Upitan da li pod kišobranom opozicije vidi i predstavnike ProGlasa, on je odgovorio da ne sumnja da će se to desiti, ali ostaje da se vidi u kojem obliku.

Ovo je borba za vazduh i opstanak, za to da Beograd po treći put potvrdi da ne želi ovu vlast, ovo je borba za to da li će grad da vode ljudi koji ga ne vole ili ljudi koji ga vole, predočio je Stefanović.

Kako je naglasio, idemo u normalan život i razvoj Beograda, bez korupcije, bez kriminala, ali u toj borbi nema mesta za Vučićeve satelite, koji su sebe najviše ponizili i ponovo pokušavaju da prevare građane.

„Vučićeva vlast je sve prepustila Aljbinu Kurtiju“

Upitan o napadima vlasti na opoziciju i sve druge neistomišljenike, on je primetio da vlast na kritike uzvraća odgovorom da se „Srbija i Kosovo i Metohija brane na begradskim izborima“.

„Takav odgovor su imali i ’92. Takav dogovor su imali ’95. Takav odgovor su imali i ’99“, ocenio je Srefanović i poručio da se „Kosovo i Metohija i interesi naših građana brane tamo gde živi naš narod, kojem treba dati svu pomoć da opstane i ostane“.

Vučićeva vlast je sve prepustila Aljbinu Kurtiju, a naš narod deli opasnim parolama da su svi oni koji su protiv nje, ne samo državni neprijatelji, nego da nisu ni Srbi, ukazao je Stefanović.

Kako je upozorio, to je ogroman problem koji stvara podele, mržnju i cepanje ovog naroda, a što vlast radi organizovano i smišljeno.

Oni stavljaju maske, oni se uvijaju u zastave da građani ne bi videli da ispod tih maski i zastava stoji kesa dukata, ali ovog naroda, a ne njihova, obrazložio je Srefanović.

Oni opet dovoze ljude u Beograd kombijima i autobusima da ih prijave da budu ponovo lažni Beograđani samo dok se izbori ne završe, rekao je zamenik predsednika SSP, koji je organizatore toga nazvao kriminalcima i predvideo da će zbog toga kad-tad odgovarati.

„Oni misle da su SNS i Vučić jednako država. Vi niste država, vi ste ljudi koji ste privremeno, uzurpirajući vlast, kradući izbore, seli na neke pozicije, kradete budućnost ovom narodu i stvarate od Srbije nebezbednu državu u kojoj vršljaju organizovani kriminalci“, smatra Stefanović.

Čovek koji je bio ministar policije dobio je ime Edo u skaj aplikaciji i on odgovara Oskaru, ilustrovao je Stefanović, uveren da je Oskar zapravo Vučić.

Prema njegovim rečima, „u svakoj normalnoj državi oni bi davno bili već otpravljeni pred sudove i tužilaštva i davno već ne bi bili na vlasti“.

Upitan da li Evropska unija (EU) menja odnos prema vladajućim krugovima u Srbiji, Stefanović je procenio da „naprednjaci sve čine da u suštini ne idemo u EU, jer što smo bliže Uniji, oni ne mogu ostati na vlasti“.

Kako je istakao, slika se menja i sada je „jasno da su Vučić i SNS postali parije u Evropi“.

S druge strane, on misli da su evropski sagovornici opozicije sada, posle dužeg vremena, shvatili da u Srbiji postoji „kredibilna alternativa, koja donosi stabilnost, evropski put i zaštitu naših ustavnih, nacionalnih državnih interesa“.

Stvari su daleko odmakle u pozitivnom pravcu i naš zadatak je da odvojimo Srbiju od Vučića, u smislu odgovornosti za korupciju, za krađu i organizovani kriminal u ovoj zemlji, rekao je Stefanović.

Prema njegovom objašnjenju, „naš zadatak je da Srbija ne bude povučena u provaliju istorijske, moralne, krivične i svake druge odgovornosti koja čeka ovu vlast, da ti ljudi ne povuku celu Srbiju sa sobom“.

„Naš cilj je da režim ne uspe u tome da Srbiju zadrži u statusu mračne kutije, gde niko spolja ne može da vidi šta se ovde dešava u najboljem duhu stabilokratije. koji je inaugurisala gospođa Merkel, podržavajući Vučića, Gruevskog i Orbana i ostale“, rekao je Stefanović, koji smatra da je stabilokratiji došao kraj.

Upitan o najavi imenovanja Ane Brnabić za predsednicu parlamenta, on je rekao da predstoji „spektakularno crnilo“ i da je mislio da, posle Vladimira Orlića, naprednjaci ne mogu civilizacijski niže pasti u odnosu prema drugačijem mišljenju i opoziciji.

„Malo sa setom gledam ljude koji su u njoj videli neki liberalni inkubator, a dobili ste u stvari jednog Šešelja, samo modifikovanog za 21. Vek“, okarakterisao je Stefanović.

On je, međutim, siguran da nova republička vlast, ne samo da neće imati puni mandat, nego da neće doći ni do pola

(FoNet)

pročitaj više

U TRENDU