ostanimo u kontaktu

Politika

Predstavnici SNS oštro kritikovali pozive na nasilje na današnjim protestima

Objavljeno

-

Predstavnici Srpske napredne stranke oštro su kritikovali pozive na nasilje i pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom današnjih protesta dela opozicije u Beogradu.

Član Predsedništva SNS Branislav Malović izjavio je da se današnji protest opozicije pod nazivom “protiv nasilja” pretvorio upravo u, kako je rekao, ”ono sto se očekivalo a to je poziv na nasilje i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

”Tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv Milovana Brkića zbog javnog poziva na nasilje, gde u prvi plan ističe da to treba mladi da učine, čime je poslao jasnu poruku da je u Srbiji po njihovoj meri sasvim normalno ubijati ljude i za to angažovati mlade. Na danačnji dan, kada cela Srbija saoseća sa porodicama žrtava, ovo je u najmanju ruku za hitnu reakciju policije i tužilaštva, ako ne i za neku vrstu hitnog medicinskog zbrinjavanja”, poručio je Malović u saopštenju.

”Milovan Brkić je slika i prilika onih koji su organizovali danasnji protest i on je samo izgovorio ono sto sto oni misle ali i razotkrio ciljeve njihove ubilačke politike. Srami vas se Srbija danas!”, poručio je Malović.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada i narodni poslanik ocenio je u saopštenju da su najnovije skandalozne pretnje i uvrede od strane, kako je rekao, ”opozicionog lidera i ideologa Milovana Brkića”, za svaku osudu i iziskuju hitnu reakciju nadležnih institucija.

Zloupotrebljavajući tragediju koja je celu zemlju zavila u crno, više puta dokazani nasilnici su organizovali protest sa kojeg, gle čuda, pozivaju na ubistvo i nasilje. Dok šetaju iza parole “stop nasilju u Srbiji” pozivaju mlade da uzmu puške, uđu u Predsedništvo i otkinu glavu Aleksandru Vučiću. Sve to je propraćeno psovkama i uvredama na račun Angeline Vučić, majke predsednika, sa bolesnom mržnjom i psihopatskim pogledom u očima od kojih se svako normalan zgrozi”, poručio je Mirković.

Pitanje koje se samo nameće je, kako je dodao, šta ljudi sada misle o organizatorima protesta ”koji sami šalju i upućuju ovako jezive pretnje i poruke, a navodno se bore i žele mir u našoj zemlji”.

”Reči Milovana Brkića su jedina politika opozicije i najbolji dokaz ko u našoj zemlji poziva, želi i vrši nasilje. Ove pretnje nas neće uplašiti i nastavićemo da sledeći odgovornu politiku Aleksandra Vučića radimo još više za Beograd, našu Srbiju, a nadležne institucije neka se pozabave ovakvim pojavama jer tako nešto ja apsolutno nedopustivo”, dodao je Mirković.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov ocenio je da su danas građani Srbije imali priliku da vide i čuju Milovana Brkića, ”jednog od glavnih ideologa političkih lešinara koji su se okupili u pokušaju da se okoriste na tuđoj nesreći i tragediji koja je zadesila Srbiju”.

”Brkićeve tekstove ovi lešinari citiraju u svojim medijskim nastupima, skupštinskim govorima, ponavljaju na svojim konferencijama za štampu…Međutim, on je danas jasno ukazao da će sledeći cilj lešinarske bulumente biti građanski rat u kome će se vlast menjati puškama, koje u ruke, naravno, neće uzeti ni on, ni njegovi podrepaši, nego, kako je rekao “mladi ljudi”, koji će im ubistvom predsednika prokrčiti put do vlasti”, poručio je Jovanov u saopštenju.

”Dakle, na skupu koji su navodno organizovali protiv nasilja, oni pozivaju na građanski rat i ubistvo predsednika države! Ako je iko i pomislio da su danas svojim političkim lešinarenjem dotakli samo dno, Brkić je pokazao da za njih dna nema i da su za njih daske mrtvačkog kovčega – daske koje život znače”, dodao je Milenko Jovanov.

Iz somborskog SNS su poručili da ”smo na danas održanom protestu, kako ga opozicija naziva ‘protiv nasilja”, svedočili pretnjama smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću”.

”Naime, Milovan Brkić, jedan od vođa protesta, jasno je pred kamerama rekao da Vučića treba ubiti, te mu opsovao i majku Angelinu! Da im ništa sveto nije, iskoristili su dane žalosti, dane kada Srbija plače za ubijenom decom, da organizuju proteste, a sve sa ciljem da uklone Vučića!”, naveli su iz somborskog Odbora SNS-a.

pročitaj više
Kliknite da bi ste komentarisali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Politika

Đukanović na završnoj konvenciji: Izbori su prilika da se zaustavi propadanje Crne Gore

Objavljeno

-

AP

Vanredni parlamentarni izboru su prilika da se stavi tačka na propadanje Crne Gore, u demokratski odgovornom društvu, jer politiku moraju da vode odgovorni ljudi, poručio je na zavšnoj konvenciji liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” bivši predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović.

Istakao je da se potomstvu mora otvoriti perspektiva kvalitetnog života “a ne perspektiva avanture kakvu živimo u poslednje tri godine i perspektiva daljeg saplitanja po balkanskim bespućima“, prenosi RTCG.

Đukanović je rekao da ako Crna Gora na ovim izborima ”shvati” da je bilo dosta neodgovorne avanture, “onda je čeka Demokratska partija socijalista sa ispruženom rukom da obnovi poverenje i nastavi onim putem kojim se uspešno kretala prethodnih četvrt veka”.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

U ponoć u Crnoj Gori stupa na snagu izborna tišina

Objavljeno

-

U Crnoj Gori u ponoć stupa na snagu Izborna tišina, uoči vanrednih parlamentarnih izbora, koji će biti održani 11. juna, i trajaće do nedelje do zatvanja birališta u nedelju do 20 sati.

Politički akteri su obavezi da se pridržavaju pravila o poštovanju izborne tišine, jer će u suprotnom biti sankcionisani.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima, trećem izbornom ciklusu za manje od devet meseci, od oktobarskih lokalnihh izbora i predsedničkih u aprilu ove godine, ima 542.468 birača.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Premijerka Brnabić ispratila predsednicu Indije Droupadi Murmu

Objavljeno

-

Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić ispratila je danas predsednicu Indije Droupadi Murmu koja je bila u poseti Srbiji.

Murmu je u Srbiji boravila od srede gde je prisustvovala Srpsko-indijskom poslovnom forumu.

pročitaj više

Politika

Brnabić: Građevinarstvo, industrija i privreda ključne za privredni rast

Objavljeno

-

Tanjug

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je konstatovano da su građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

Brnabić je naglasila da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Tanjug)

pročitaj više

Politika

Predsednik SNS podržao Kneževića i Mandića na izborima u Crnoj Gori

Objavljeno

-

Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević podržao je koaliciju “Za budućnost Crne Gore”, koju predvode Andrija Mandić i Milan Knežević, na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju SNS, „Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija su stranke srpskog naroda i sa Srpskom naprednom strankom dele isto mišljenje u pogledu interesa Srba ma gde oni živeli“.

„Posebno treba istaći da ovaj politički savez ima veoma jasne stavove oko boljih odnosa Crne Gore sa Srbijom, ali i sa celim regionom, kao i oko statusa Kosova i Metohije, čime poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. Sasvim se saosećaju sa svojim sunarodnicima van Crne Gore i to je za svako poštovanje“, naveo je Vučević.

Dodao je da veruje da će ta koalicija osvojiti veoma dobar rezultat i omogućiti Srbima da, kroz izvršnu vlast, „konačno pomognu Crnoj Gori na stazi privrednog i društvenog razvoja“.

„Duboko sam ubeđen da će to Crnoj Gori doneti političku stabilnost, a građanima te zemlje bolji i kvalitetniji život“, poručio je Miloš Vučević.

(N1)

pročitaj više

U TRENDU