ostanimo u kontaktu

Srbija

Savet roditelja iz OŠ “Vladislav Ribnikar” izneo sedam zahteva!

Ringier

Objavljeno

-

Povodom pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” tokom koje je nastradalo osam učenika i radnik obezbeđenja, predsednik Saveta roditelja u toj školi, Igor Đorđević je nakon sastanka Saveta roditelja koji je juče trajao do 23 sata jutros izneo niz zahteva, ali i otkrio na koji će deca ići u školu dok se ne proceni da se sa nastavom može krenuti.

Rad škole danas će biti organizovan tako što će sva ona deca žele mogu da dođu danas da budu sa svojim učiteljicama, razrednim starešinama, predmetnim nastavnicima moći da danas dođu i to u četiri grupe. Prva grupa dece došla je u osam sati, to je grupa dece mlađih razreda. Oni su pozvani da zajedno sa svojim roditeljima da tih sat i po predviđenih ili manje, da provedu zajedno sa svojim roditeljima ili opet ne, ako osete potrebu da kažu: “Mama, tata idite, mi ostajemo sa svojom učiteljicom”.

– Iskreno očekujem da će tako biti. Učiteljice će same proceniti da li će sa decom ući u učionicu ili će ostati u školskom dvorištu gde se okupljaju u ovom trenutku. Potom u 10 sati dolazi druga grupa na isti način. Učenici starijih razreda na isti način dolaze u 12 i 14 sati. Posle toga biće organizovani roditeljski sastanci – objasnio je Đorđević.

Zahtevi Saveta roditelja

Đorđević se potom osvrnuo i na zaključke i zahteve koje su doneti na sinoćnom sastanku.

– Razmišljanja su bila različita i stavovi, o nekim smo imali jedinstven stav, o nekim nismo. Na osnovu zaključaka koje smo doneli jednoglasno, izglasali smo sledeće zahteve:

Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjene kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

  1. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.
  2. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.
  3. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.
  4. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7.Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Srbija

Zubin Potok: Meštani najavili novo okupljanje za sutra, ispred opštine i dalje policijski kordon

Objavljeno

-

kosovo online

Građani Zubinog Potoka koji su od jutros od sedam časova bili ispred zgrade opštine počeli su polako da se razilaze.

Oni će se ponovo okupiti sutra od sedam časova, kao i svakog narednog dana, sve dok pripadnici kosovske policije, kao i pripadnici ROSU ne napuste zgradu.

Ispred zgrade opštine Zubin Potok od jutros su bile prisutne jake snage Kfora, kao i brojni pripadnici specijalane kosovske policije.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne. 

(Kosovo online)

pročitaj više

Srbija

Kurti i Tajani složili se da je potrebno smirivanje situacije na severu KiM

Objavljeno

-

Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem sa kojim se složio da je u ovom trenutku potrebno sprovođenje Osnovnog sporazuma i smirivanje situacije na severu KiM.

“Razgovarao sam telefonom sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem ranije danas”, napisao je Kurti na Tviteru.

Istakao je da su se “obojica složili da je u sadašnjem trenutku potrebno sprovođenje Osnovnog sporazuma i smirivanje situacije na severu”.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Šef delegacije EU u Prištini: Novi gradonačelnici na severu KiM da pokažu uzdržanost

Objavljeno

-

Šef delegacije Evropske unije na Kosovu i Metohiji Tomaš Sunjog saopštio je danas da je sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom pozvao gradonačelnike Zubinog Potoka i Zvečana, Izmira Zećirija i Iljira Pecija, da pokažu uzdržanost.

“Drago mi je što sam u svojoj kancelariji ugostio američkog ambasasdora na Kosovu i novoizabrane gradonačelnike Zvečana i Zubinog Potoka, Iljira Pecija i Izmira Zećirija, sa kojima sam razgovarao o razvoju dešavanja na severu Kosova”, naveo je Sunjog na Tviteru.

Istakao je da je, zajedno sa Hovenijerom, pozvao gradonačelnike Pecija i Zećirija da pokažu uzdržanost i da ne pribegavaju akcijama koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije.

(Tanjug)

pročitaj više

Hronika

Školska godina u OŠ “Vladislav Ribnikar” završava se u petak 2. juna

Objavljeno

-

Na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike osnovne škole Vladislav Ribnikar školska godina bude završena u petak 2. juna – rekla je za Blic televiziju Bojana Nedeljković zamenica predsednika saveta roditelja osnovne škole Vladislav Ribnikar.

Kako saznajemo, ocene će biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Inicijalno je postojao predlog da deca koja ne mogu ili ne žele da idu na nastavu u prostorijama škole, mogu da koriste neke od institucija kulture gde bi mogli da se okupljaju ili pak zatraže pomoć.

Veliki broj roditelja je i javno istupio, smatrajući da se ne može tražiti od dece da se vrate na mesto gde je učenik sedmog razreda ubio osam đaka i čuvara, a desetoro dete je preminulo od posledica ranjavanja u bolnici.

(Blic)

pročitaj više

Srbija

VIDEO Srbi u Zvečanu pevaju specijalcima “Izađi, mala”

Objavljeno

-

Srbi u Zvečanu pevaju specijalcima “Izađi mala”

Okupljeni Srbi u Zvečanu otpevali su pesmu “Izađi, mala” koja je bila namenjena specijalcima kosovske policije koji se trenutno nalaze unutar zgrade opštine.

Zapratite nas na Instagramu, Fejsbuku, Tviteru i TikToku.

pročitaj više

U TRENDU