ostanimo u kontaktu

Srbija

U subotu prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”

Objavljeno

-

Na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici u subotu će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”, saopštilo je danas Ministartvo odbrane.

U prikazu sposobnosti Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Kako se navodi, prikaz je otvoren za javnost, a posetioci će biti u prilici da vide najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

Srbija

Zubin Potok: Meštani najavili novo okupljanje za sutra, ispred opštine i dalje policijski kordon

Objavljeno

-

kosovo online

Građani Zubinog Potoka koji su od jutros od sedam časova bili ispred zgrade opštine počeli su polako da se razilaze.

Oni će se ponovo okupiti sutra od sedam časova, kao i svakog narednog dana, sve dok pripadnici kosovske policije, kao i pripadnici ROSU ne napuste zgradu.

Ispred zgrade opštine Zubin Potok od jutros su bile prisutne jake snage Kfora, kao i brojni pripadnici specijalane kosovske policije.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne. 

(Kosovo online)

pročitaj više

Srbija

Kurti i Tajani složili se da je potrebno smirivanje situacije na severu KiM

Objavljeno

-

Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem sa kojim se složio da je u ovom trenutku potrebno sprovođenje Osnovnog sporazuma i smirivanje situacije na severu KiM.

“Razgovarao sam telefonom sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem ranije danas”, napisao je Kurti na Tviteru.

Istakao je da su se “obojica složili da je u sadašnjem trenutku potrebno sprovođenje Osnovnog sporazuma i smirivanje situacije na severu”.

(Tanjug)

pročitaj više

Srbija

Šef delegacije EU u Prištini: Novi gradonačelnici na severu KiM da pokažu uzdržanost

Objavljeno

-

Šef delegacije Evropske unije na Kosovu i Metohiji Tomaš Sunjog saopštio je danas da je sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom pozvao gradonačelnike Zubinog Potoka i Zvečana, Izmira Zećirija i Iljira Pecija, da pokažu uzdržanost.

“Drago mi je što sam u svojoj kancelariji ugostio američkog ambasasdora na Kosovu i novoizabrane gradonačelnike Zvečana i Zubinog Potoka, Iljira Pecija i Izmira Zećirija, sa kojima sam razgovarao o razvoju dešavanja na severu Kosova”, naveo je Sunjog na Tviteru.

Istakao je da je, zajedno sa Hovenijerom, pozvao gradonačelnike Pecija i Zećirija da pokažu uzdržanost i da ne pribegavaju akcijama koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije.

(Tanjug)

pročitaj više

Hronika

Školska godina u OŠ “Vladislav Ribnikar” završava se u petak 2. juna

Objavljeno

-

Na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike osnovne škole Vladislav Ribnikar školska godina bude završena u petak 2. juna – rekla je za Blic televiziju Bojana Nedeljković zamenica predsednika saveta roditelja osnovne škole Vladislav Ribnikar.

Kako saznajemo, ocene će biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Inicijalno je postojao predlog da deca koja ne mogu ili ne žele da idu na nastavu u prostorijama škole, mogu da koriste neke od institucija kulture gde bi mogli da se okupljaju ili pak zatraže pomoć.

Veliki broj roditelja je i javno istupio, smatrajući da se ne može tražiti od dece da se vrate na mesto gde je učenik sedmog razreda ubio osam đaka i čuvara, a desetoro dete je preminulo od posledica ranjavanja u bolnici.

(Blic)

pročitaj više

Srbija

VIDEO Srbi u Zvečanu pevaju specijalcima “Izađi, mala”

Objavljeno

-

Srbi u Zvečanu pevaju specijalcima “Izađi mala”

Okupljeni Srbi u Zvečanu otpevali su pesmu “Izađi, mala” koja je bila namenjena specijalcima kosovske policije koji se trenutno nalaze unutar zgrade opštine.

Zapratite nas na Instagramu, Fejsbuku, Tviteru i TikToku.

pročitaj više

U TRENDU